Over Health Investment Partners

Health Investment Partners is een investeringsfonds. Wij richten ons op bedrijven in de zorg met een duurzame impact op het gebied van preventie, efficiëntie en/of kwaliteit.

Dit is hét moment voor slimme ideeën in de zorg.

De afgelopen decennia zijn de kosten van de zorg explosief gestegen, terwijl de vraag alsmaar blijft toenemen. Hierdoor zal de betaalbaarheid van de zorg steeds verder onder druk komen te staan.

Daarom wil HIP investeren in veelbelovende, innovatieve bedrijven in de zorg. Bedrijven die impact willen maken. Op gebied van preventie, efficiency en/of kwaliteit. Voor die bedrijven staan wij klaar met financiële middelen én hands-on begeleiding.

Zo helpen wij ondernemingen naar de volgende fase, bieden wij onze investeerders een aantrekkelijk rendement en dragen wij ons steentje bij aan het toegankelijk houden van de zorg.
De HIP Driehoek:

Experts in de zorg

HIP staat voor expertise, wij kénnen de zorg markt. Wat ons verbind is de compassie, de empathie en het verantwoordelijkheidsgevoel. Met HIP als uw investeringspartner bent u verzekerd van een constructieve sparringpartner. Wij richten ons op bedrijven die een bijdrage leveren op het gebied van gezond zijn, blijven en worden.

Impact investing

Wij streven naar een positieve impact op mens en gezondheid en een duurzaam rendement op onze investeringen. Impact en rendement gaan wat ons betreft hand in hand. Om duurzaam impact te kunnen maken is een gezond rendement noodzakelijk.

Partners

Wij zijn betrokken business partners die helpen de onderneming naar de volgende fase te groeien.Tijdens onze carrières, die gezamenlijk zo’n 90 jaar relevante ervaring beslaan, hebben we ruim meer dan 100 (investering) transacties gedaan of begeleid, verschillende toezichthoudende rollen bekleed en relevante netwerken op gebouwd in binnen- en buitenland. Naast begeleiding krijgt u ook toegang tot een groot netwerk van o.a. venture partners. Het team van HIP staat klaar als partner en betrokken aandeelhouder. Samen impact maken en waarde creëren staat bij ons voorop.

Team

Ontmoet het team van HIP.

Marieke ’t Hart

Als verbinder staat Marieke oprichters bij in het bouwen van hun bedrijf, met kapitaal en begeleiding. Dit geeft haar veel voldoening en motiveert telkens weer om samen aan de slag te gaan.

Robert Schuman

Robert is een sparringspartner op het gebied van strategie, finance en leadership. Zowel als  investeerder en als coach werkt Robert het liefst samen met ondernemers aan hun plannen. 

Donar van den Berg

Helpt graag bevlogen teams om het ingewikkelde terug te brengen naar de essentie. Het vertrouwen van de ondernemer te verdienen is voor Donar het grootste compliment.

Mark Lenssen

Helpt zorgondernemers met ruime ervaring, netwerk en marktkennis bij het verzilveren van kansen voor de zorg van morgen.

Mohamed Boulahcen

Mohamed combineert zijn taak als controller met het zijn van het sociaal cement van de HIP organisatie. Als controller verzorgt hij gestroomlijnde processen en als mens een hoop gezelligheid.

Tom Ubaghs

Betrokken en betrouwbaar, staat Tom dicht naast het team bij het realiseren van groeiplannen én impact.

Puck Konings

Is als Research Assistent altijd stand by om HIP en de portfolio bedrijven te ondersteunen bij het opstellen van slimme analyses of doordachte procesbeschrijvingen.