Somnox, een scale-up met wereldwijde ambitie

Een uitvinding op de TU Delft zorgt inmiddels voor een revolutie onder slechte slapers. Met behulp van de Somnox Slaaprobot lukt het hen eindelijk om uitgerust wakker te worden. Inmiddels heeft Somnox haar producten succesvol gelanceerd in de Verenigde Staten en Europa en verdere expansie lonkt. Met het groeikapitaal van HIP kan Somnox haar huidige producten verbeteren en meerdere innovaties aan het portfolio toevoegen.


Met de Somnox Slaaprobot kunnen slechte slapers door middel van ademhalingsregulatie, geluiden en een mobiele applicatie op een natuurlijke manier sneller in slaap vallen, langer slapen en energieker wakker worden. Met name mensen die alles al hebben geprobeerd om beter in slaap te vallen, hebben baat bij de uitvinding. Het kapitaal dat Somnox ophaalde bij HIP om door te groeien, wordt aangevuld met bankleningen van de Rabobank.


Van universiteitsidee naar internationaal succes

Somnox is een scale-up die producten en diensten ontwikkelt voor een betere nachtrust. Het bedrijf maakte een vliegende start: na deelname aan het acceleratorprogramma van YES!Delft volgde een succesvolle crowdfunding campagne op Kickstarter en een samenwerking met Koninklijke Auping. Op deze manier wist Somnox een uitvinding op de TU Delft weten door te ontwikkelen tot een bewezen hulpmiddel voor mensen met slaapproblemen. Inmiddels is de Slaaprobot een succesvol product in binnen- en buitenland.

100 miljoen mensen helpen slapen in 2030

Oprichter Julian Jagtenberg van Somnox: “Het nieuwe kapitaal stelt ons in staat om onze groei wereldwijd te versnellen. Met deze injectie kunnen we onze huidige producten verbeteren en meerdere innovaties aan ons portfolio toevoegen. En we kunnen sneller opschalen om onze missie te verwezenlijken: 100 miljoen mensen beter helpen slapen in 2030. Dit doen we niet alleen met producten, maar ook met kennis en services die daaraan bijdragen. Om dat te bereiken richten we onze groeistrategie de komende drie jaar op Nederland, de VS en het Verenigd Koninkrijk.”

Meer informatie over Somnox: https://meetsomnox.com/nl/


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square