Zo dragen onze portfoliobedrijven bij aan de bestrijding van de coronacrisis

Het coronavirus heeft spannende, onzekere tijden gebracht. Ons zorgsysteem staat momenteel onder zware druk en dat vraagt om razendsnelle innovatie en improvisatie. Impact maken is nu noodzakelijker dan ooit. De huidige situatie laat zien dat dat ook kan! Ook onze portfoliobedrijven, innovatieve bedrijven in de zorg, dragen met verschillende initiatieven bij aan het bestrijden van de coronacrisis.

FamilySupporters is een innovatieve zorgonderneming die kinderen, gezinnen en ouderen diverse hulp biedt bij problematiek op praktisch, sociaal en/of psychisch gebied. Om de continuïteit van de gezinszorg te waarborgen, zet FamilySupporters telefonische- en videoconsulten in. Zeker in deze onzekere tijd is hulp van cruciaal belang. De kantoren die vrijkomen vanwege het thuiswerken worden gebruikt om opvang te verzorgen voor kinderen uit de meest kwetsbare groepen.

Klik hier voor meer informatie

Sananet, online aanbieder van e-coaches voor patiënten met chronische aandoeningen zoals IBD, hartfalen, COPD en Parkinson, levert nu ook e-coaching en zelfzorgadvies aan patiënten met klachten die mogelijk duiden op corona. Verder is er een zelfregistratiemodule voor patiënten ontwikkeld, waardoor de zorgverlener niet langer verantwoordelijk is voor het inschrijfproces. Hiermee draagt Sananet bij aan het ontlasten van de zorgverlener – die hebben het nu immers al druk genoeg.

Klik hier voor meer informatie

De zorgstudenten van Mantelaar zijn en blijven paraat om kwetsbare ouderen zorg, gezelschap en ondersteuning te bieden, juist nu ze dat zo hard nodig hebben. Daarnaast zijn de zorgstudenten beschikbaar om het tekort aan zorgpersoneel bij bijvoorbeeld zorginstellingen en GGD’s op te vangen.

Klik hier voor meer informatie

Bovenop de reguliere bemiddelingsactiviteiten tussen waarnemend huisartsen, huisartsenposten en huisartsenpraktijken, heeft SMan nu ook een beeldbelservice ingezet: ‘arts op afstand’. (Waarnemend) huisartsen komen zo via een veilige videoverbinding direct in contact met patiënten. Op die manier kunnen nog meer mensen, ook op afstand, geholpen worden met hun zorgvraag. Met deze service draagt SMan eraan bij om de toegenomen druk op de huisartsenzorg het hoofd te bieden.

Klik hier voor meer informatie

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • 58e91b24eb97430e81906505 (1)

Health Investment Partners

Overschiestraat 63

1062 XD Amsterdam

©2019 by www.HealthInvestmentPartners.nl.