Sananet sluit 1.500ste e-Coach patiënt aan in Zuyderland Medisch Centrum

Sinds oktober 2018 investeert HIP samen met Bleijenburcht B.V. in Sananet, een online aanbieder van e-Coaches voor patiënten met een chronische aandoening en hoge ziektelast zoals IBD, harftfalen, COPD en Parkinson. Met deze kapitaalversterking kan Sananet haar bestaande eCoaches bij ziekenhuizen opschalen, de eigen organisatie versterken en nieuwe e-Coaches ontwikkelen. En met resultaat: Sananet sloot onlangs de 1.500ste e-Coach patiënt aan in Zuyderland Medisch Centrum.

Het Zuyderland Medisch Centrum voert de ranglijst aan van ziekenhuizen waar patiënten gebruik maken van een e-Coach. Onlangs sloot dit ziekenhuis de 1.500ste e-Coach patiënt van Sananet aan. MijnIBDCoach, voor mensen met een chronische darmontsteking, wordt vooralsnog het meest gebruikt. Maar ook binnen andere specialismen neemt de inzet van e-coaches toe. Verwacht wordt dat deze trend zal doorzetten. Het inzetten van e-health toepassingen past bij het streven van Zuyderland voor het bieden van ‘de beste zorg, zo thuis mogelijk’.

De voordelen van de eCoach

De online begeleidingsprogramma’s achter de e-Coaches geven zorgprofessionals real-time inzicht in het welzijn van hun patiënten. Hierdoor kunnen artsen en verpleegkundigen maatwerk zorg leveren aan grote groepen patiënten en tijdig reageren op een achteruitgang in de conditie van de patiënt. Patiënten weten zich met hun e-Coach verzekerd van online contact met de behandelaar wanneer dit nodig is. Zij leren beter omgaan met hun aandoening en krijgen meer regie over hun gezondheid.

Succesvol op weg

Deze aanpak werpt duidelijk zijn vruchten af. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat de begeleiding met e-Coaches zorgt voor een halvering van het aantal ziekenhuisopnamen, voor minder polibezoeken en voor een betere therapietrouw voor patiënten met chronische aandoeningen zorgen. Artsen en verpleegkundigen krijgen daardoor meer tijd voor mensen die hun aandacht het meest nodig hebben. MijnIBDcoach werd in augustus 2019 uitgeroepen tot winnaar van de Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019 van de Federatie Medisch Specialisten (FMS).

Sterke groei Sananet

Bovenstaande laat zien dat telemonitoring van chronische patiënten via e-Coaches steeds meer voet aan de grond krijgt in Nederland. Sananet heeft inmiddels voor 15 aandoeningen e-Coaches beschikbaar en rekent al ruim 30 ziekenhuizen in Nederland tot haar klantenkring. Het afgelopen jaar is het aantal patiënten dat gebruik maakt van de Sanacoaches verdubbeld.

Klik hier voor meer Sananet nieuws

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • 58e91b24eb97430e81906505 (1)

Health Investment Partners

Overschiestraat 63

1062 XD Amsterdam

©2019 by www.HealthInvestmentPartners.nl.