Samenwerking met SMan Waarnemingen: investeren in 24-uurs huisartsenzorg

Werkdruk is een groot probleem onder huisartsen. Om 24-uurs huisartsenzorg te waarborgen en de werkdruk beter te verdelen over de totale capaciteit aan beschikbare huisartsen, heeft SMan Waarnemingen B.V. een online platform ontwikkeld waar waarnemend huisartsen, huisartsenposten en -praktijken elkaar vinden voor de invulling van diensten. Met de investering van HIP kan SMan haar dienstverlening en bereik verder versterken en professionaliseren.

Een platform dat voorziet in een behoefte

SMan biedt (waarnemend) huisartsen een online bemiddelingsplatform en draagt zo bij aan de invulling van openstaande avond-, nacht- en weekenddiensten op huisartsenposten en dagdiensten in huisartsenpraktijken. De behoefte aan waarneming is groot. Het onderzoek Balans in vraag en aanbod in de huisartsenzorg door Nivel en Prismant (december 2018) liet zien dat 64% van de huisartsen aangeeft dat de noodzakelijke werkzaamheden op dit moment niet afkomen en dat er een acuut probleem is als een collega uitvalt, bijvoorbeeld vanwege ziekte, verlof of vakantie. Door de flexibele inzet van waarnemend huisartsen draagt SMan bij aan continuïteit in de 24-uurs huisartsenzorg. SMan is in korte tijd uitgegroeid tot de leidende partij in Nederland met een zeer dominante positie in Noord-Holland en Flevoland als springplank voor verdere groei in de rest van Nederland.

SMan Waarnemingen

SMan is opgericht in 2017 door Sandra Daniel en Hans de Rooij en heeft in korte tijd een sterk en betrouwbaar netwerk opgebouwd van waarnemend huisartsen, huisartsenposten en –praktijken. De visie van SMan is om zorg te dragen voor de continuïteit in de 24-uurs huisartsenzorg en de werkdruk beter te verdelen over de totale capaciteit aan beschikbare waarnemend huisartsen. Daarnaast wil SMan innovatieve oplossingen aandragen die de patiënttevredenheid en het werkplezier van de huisartsen weer vanzelfsprekend laten zijn. HIP en SMan gaan samenwerken om zo de dienstverlening en het bereik van SMan te versterken. HIP zal naast een financiële participatie ook ondersteuning bieden op strategisch gebied.

Klik hier voor meer informatie over SMan Waarnemingen

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • 58e91b24eb97430e81906505 (1)

Health Investment Partners

Overschiestraat 63

1062 XD Amsterdam

©2019 by www.HealthInvestmentPartners.nl.