Health Investment Partners gaat innovatieve zorgbedrijven ondersteunen met nieuw investeringsfonds


Impact investeerder Health Investment Partners (kortweg HIP) gaat een nieuwe fase in met de uitbreiding van hun investeringsfonds. Hiermee zal HIP in staat zijn om innovatieve bedrijven in de zorg te gaan ondersteunen met groeikapitaal en hands-on support. Deze week is de eerste closing van het fonds afgerond.

HIP zal vanuit het fonds investeren in 5-10 bedrijven die duurzame impact kunnen maken in de zorgsector. HIP richt zich op de zorgthema’s positieve gezondheid, e-health, outsourcing en technologie. De bedrijven zitten in de ‘scale-up’ fase en staan aan de vooravond van een versnelde groei.

Door deze zorgbedrijven te ondersteunen hoopt HIP een bijdrage te leveren in het toegankelijk houden van de zorg.

Duurzame impact op de zorg

QRS, FamilySupporters en Sananet worden inmiddels door HIP ondersteund. Deze bedrijven zijn geselecteerd vanwege hun positieve impact op de zorg op het gebied van preventie, kwaliteit en/of efficiëntie. Zij hebben een businessmodel dat rendabele groei mogelijk maakt. HIP is overtuigd dat bedrijven rendabel moeten zijn om duurzame impact te kunnen maken.

Brugfunctie HIP

De investeerders van HIP bestaan uit informal investors en family offices die de missie van HIP ondersteunen. HIP vormt een brugfunctie tussen investeerders die maatschappelijk willen bijdragen en ondernemingen die dit daadwerkelijk doen. Verschillende investeerders zijn actief betrokken bij de bedrijven waarin HIP investeert door inzet van ervaring en netwerk.

Gerelateerd bericht

Sananet, aanbieder van eHealth coaches met een groot potentieel

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • 58e91b24eb97430e81906505 (1)

Health Investment Partners

Overschiestraat 63

1062 XD Amsterdam

©2019 by www.HealthInvestmentPartners.nl.